Tequila Day

Τι είναι και πως παρασκευάζεται η tequila ; 

Αν θέλετε να πιείτε μαργαρίτες, να φτιάξετε κοκτέιλ τεκίλα ή να μάθετε για την πλούσια ιστορία των αγαπημένων σας ποτών, τότε πρέπει να μάθετε περισσότερα για την τεκίλα . Αυτό το ισχυρό, απαλό αλκοόλ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε, το μπαρ θα είναι εφοδιασμένο με μια ποιοτική τεκίλα, λόγω της δημοτικότητας και της ευελιξίας του. Δεν είναι μόνο η τεκίλα νόστιμη από μόνη της, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τόσες πολλές συνταγές κοκτέιλ. Μπορεί σχεδόν να συνδυαστεί με οποιοδήποτε προφίλ γεύσης και να ταιριάζει ιδανικά.

Αν ενδιαφέρεστε για την προέλευση και την ιστορία της τεκίλα, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει πώς πήρε το όνομά της η τεκίλα. Αυτό το αλκοόλ πήρε το όνομά του από την πόλη Τεκίλα, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη της Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα μέρη που προήλθε και αποστάχθηκε. Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η πόλη, υπήρχε μόνο ένα αποστακτήριο τεκίλα στην πόλη.

Τώρα, μπορείτε να βρείτε πάνω από 60 εργοστάσια τεκίλα σε αυτήν την πόλη. Λόγω της σχεδόν σταθερής παραγωγής και απόσταξης, μπορείτε να μυρίσετε το άρωμα της αγαύης και της τεκίλας σε κάθε γωνιά του δρόμου. Η κύρια οικονομική λειτουργία αυτής της πόλης είναι η παραγωγή τεκίλα από τον 19ο αιώνα. Είναι επίσης ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με ξενοδοχεία, περιηγήσεις και ένα τρένο Jose Cuervo που σας οδηγεί σε αποστακτήρια και φυτείες αγαύης.

 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ AGAVE ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ TEQUILA.

Το εκπληκτικό φυτό αγαύης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεκίλα. Η Agave διατηρεί υψηλό επίπεδο παραγωγής φρουκτόζης και σακχάρων που ονομάζονται agavins, τα οποία προωθούν τη διαδικασία ζύμωσης της κατασκευής τεκίλας. Η αγαύη ευδοκιμεί στο Μεξικό επειδή χρειάζεται πλούσιο, αμμώδες έδαφος γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Το ζεστό, ξηρό κλίμα δημιουργεί τις απόλυτες συνθήκες καλλιέργειας αγαύης. Θα μπορούσατε τεχνικά να καλλιεργήσετε αυτά τα φυτά αλλού, αλλά παραδοσιακά καλλιεργούνται στο Μεξικό με μοναδικό σκοπό την παραγωγή τεκίλα και μεζάλ.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ TEQUILA ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Υπάρχουν διάφορα είδη τεκίλα: blanco, joven, reposado, anejo και extra anejo. Κάθε ένα από αυτά τα ονόματα σχετίζεται με το χρονικό διάστημα της τεκίλας. Μπορείτε τεχνικά να παλαιώνεται την τεκίλα για όσο θέλετε, αλλά δεν υπάρχουν πολλές μάρκες εκεί έξω που μεγαλώνουν για περισσότερο από επτά έως δέκα χρόνια.

Η πιο προφανής διαφορά μεταξύ αυτών των τύπων τεκίλας είναι το χρώμα τους, το οποίο επηρεάζεται από την ηλικία τους. Μερικά είναι διαυγή, ενώ άλλα έχουν χρυσό χρώμα και άλλα είναι σκούρα στο χρώμα της καραμέλας. Ένας γενικός κανόνας σχετικά με τα χρώματα της τεκίλα είναι ότι όσο περισσότερο γερνάει, τόσο πιο σκούρο θα είναι το χρώμα. Η μόνη στιγμή που αυτός ο κανόνας δεν ισχύει είναι όταν ορισμένες εταιρείες απλώς προσθέτουν χρωματισμό στην τεκίλα τους για να αλλάξουν το χρώμα και δεν είναι πραγματικά παλαιωμένοι. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μια τεκίλα σκούρου χρώματος έχει παλαιωθεί σημαντικά μεγαλύτερη από μια διαυγή.

 

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΚΤΕΪΛ TEQUILA

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΗ μαργαρίτα είναι αυτό που μερικοί θεωρούν ως το καλύτερο κοκτέιλ τεκίλα στον κόσμο. Όταν πρόκειται για μαργαρίτες, συνήθως χρησιμοποιείτε ασημένια τεκίλα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το ασήμι θα ταιριάξει καλά με άλλες γεύσεις.

PALOMA


Το Paloma είναι ίσως το πιο απλό κοκτέιλ τεκίλα που μπορείτε να φτιάξετε. Είναι τάρτα, ασαφή και μπορεί να γεμίσει μια γροθιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι τρία συστατικά και λίγα λεπτά για να φτιάξετε. Πριν το καταλάβετε, θα πίνετε και θα σερβίρετε ένα υπέροχο κοκτέιλ.

 

TEQUILA SUNRISEΑυτό είναι ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ τεκίλα που μπορείτε να φτιάξετε. Το Tequila Sunrise αυξήθηκε σε δημοτικότητα τη δεκαετία του 1970, με συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι The Eagles να τους πίνουν και να γράφουν τραγούδια για αυτά.

 

BLOODY MARYΕίμαστε σίγουροι ότι έχετε ακούσει για το Bloody Mary . Οι περισσότεροι άνθρωποι το αγαπούν ή το μισούν λόγω της χρήσης χυμού ντομάτας. Αλλά, αν είναι η βότκα που δεν σας αρέσει, η Bloody Mary μπορεί να είναι το ποτό για εσάς. Όταν χρησιμοποιείτε βότκα, η γεύση μπορεί να χαθεί στο πικάντικο μείγμα ντομάτας και πιπεριού. Όταν χρησιμοποιείτε την τεκίλα αντ 'αυτού, ξεχωρίζει και του δίνει ένα πραγματικό λάκτισμα.