Δοκιμάσαμε μια από τις ελάχιστες φιάλες που εξακολουθούν να κυκλοφορούν από τις  Παλιές Ρίζες του 2019 του κτήματος  La Tour Melas. Πραγματικά ένα κρασί που είναι εξαιρετικά σπάνιο και συλλεκτικό. Τι μας εντυπωσίασε?
Η πλούσια συμπύκνωση και η γαλλική φινέτσα του.Σίγουρα πρόκειται για ένα Αγιωργίτικο με γαλλικό ταπεραμέντο στα πρότυπα των μπορντωλέζικων κρασιών.
Αρχικά το όνομα του δεν είναι τυχαίο, καθώς οφείλεται σ’ένα αυτόριζο αμπέλι 100 χρονών. Εντυπωσιακό βαθύ πορφυρό χρώμα με μωβ ανταύγειες, πλούσια αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου, κερασιού και βατόμουρου, που η 14μηνη παραμονή του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια του προσέδωσε αρώματα γλυκών μπαχαρικών ( κανέλα, αστεροειδή, γλυκάνισο, γλυκόριζα ). Όσο ανοίγει στο ποτήρι γίνονται εμφανή τα αρώματα και οι γεύσεις που θυμίζουν πιπέρι και κέδρο ενώ στο τέλος αφήνει μια αίσθηση σοκολάτας. Πληθωρικό με γεμάτο σώμα και δυναμικές και ώριμες τανίνες που δημιουργούν ένα στιβαρό και καλά δομημένο κρασί που σίγουρα εάν έχετε την υπομονή μπορείτε να το παλαιώσετε για τα επόμενα 10 χρόνια.

Γιάννης Κωνσταντίνος WSET 3rd LEVEL