H εκπληκτική ιστορία των κρασιών της Λήμνου

Η οινική ιστορία της Λήμνου είναι εξαιρετικά σπουδαία καθώς το νησί της Λήμνου υπήρξε σημαντικό κέντρο παραγωγής και εμπορίας κρασιού. Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και φιλόσοφοι, όπως ο Αριστοτέλης, ο Αριστοφάνης, ο Ησίοδος και ο Όμηρος εξυμνούν από εκείνη την περίοδο τα κρασιά της περιοχής. Η «Λημνία άμπελος» ήταν εξαιρετικά δημοφιλής με αποτέλεσμα η καλλιέργεια της να είχε εξαπλωθεί στον μεγάλο αμπελώνα της Αττικής, στην Χαλκιδική (συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Όρους) και μετέπειτα στη Θράκη. Σήμερα, η Λήμνος έχει κερδίσει επάξια την αίγλη του παρελθόντος, καθώς παράγει εξαιρετικά λευκά και ερυθρά, γλυκά και ξηρά κρασιά. 

Όσον αφορά τα λευκά, η σημαντικότερη ποικιλία του νησιού είναι το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, το οποίο μας προσφέρει λευκά ξηρά και γλυκά κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Λήμνος. Το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας είναι μια ποικιλία κρασιού που μας προσφέρει κομψά και αρωματικά κρασιά με έντονα ανθικά αρώματα. Πέραν των λευκών, η Λήμνος είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τα ερυθρά κρασιά που προέρχονται από την ποικιλία Λημνιό (Καλαμπάκι), μια ποικιλία που καλλιεργείται πλέον σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Πρόκειται για μια ποικιλία που μας προσφέρει ερυθρά κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Λήμνος, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα τους, το κομψό και φινετσάτο στιλ και την καλή τανική δομή τους.

Η Cava  Wine Law πιστεύοντας στην δυναμική αυτών των ποικιλιών και αναγνωρίζοντας την σπουδαία δουλειά των παραγωγών της Λήμνου σας προτείνει ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε!