Από ότι φαίνεται, το φετινό Πάσχα, όπως και το περσινό, θα είναι ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας. Μπορεί να μη γνωρίζουμε τι ακριβώς θα απογίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και αν θα έχουμε τη δυνατότητα να κατευθυνθούμε προς το χωριό μας ή σε κάποιον άλλον προορισμό, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι, πως για μια ακόμα φορά θα τιμήσουμε παραδόσεις αιώνων και θα ετοιμάσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα το πασχαλινό τραπέζι.

Δες εδώ όλα τα κρασιά
για το Πασχαλινό τραπέζι!


Για αυτό το λόγο η CavaWineLaw φροντίζει για εσάς και σας προτείνει ορισμένα κρασιά που μπορούν ιδανικά να συνοδέψουν το πασχαλινό σας τραπέζι.

Ως είθισται, το βράδυ της Αναστάσεως την τιμητική της έχει η μαγειρίτσα, μια σούπα ιδιαίτερα λιπαρή με μυρωδικά, αυγολέμονο και συκωτάκια.

Τα ροζέ κρασιά είναι ένας τέλειος συνδυασμός.
Θα μπορούσατε ιδανικά να επιλέξετε ένα blend, ή ένα μονοποικιλιακό πληθωρικό Ξινόμαυρο, ένα αρωματικό Αγιωργίτικο ή ένα πιο πικάντικο Syrah.

Ιδανικά θα ταίριαζαν και λευκά κρασιά με αισθητή οξύτητα, γεμάτο σώμα και λιπαρότητα. Η λιπαρότητα που προσφέρει η σούπα ταιριάζει με κρασιά πλούσια στο στόμα, όγκο και σώμα, χαρακτηριστικά που αποκτούν λευκά κρασιά με την παραμονή τους σε βαρέλια, όπως ένα βαρελάτο Chardonnay ή ένα βαρελάτο Sauvignon Blanc ή ακόμα και ένα βαρελάτο ή πλούσιο και γεμάτο Ασύρτικο.

Την Κυριακή του Πάσχα οι περισσότεροι από εμάς στο πνεύμα της ημέρας και με την αναμονή του ψησίματος του οβελία ξεκινούν από νωρίς τα μεζεδάκια, τις πράσινες σαλάτες, τις χορτόπιτες και τα τυριά.
Τι καλύτερο για αρχή από εύκολα αρωματικά κρασιά όπως η Μαλαγουζιά και το Σαββατιανό ή ακόμα και μια καλή Ρετσίνα.


Την τιμητική τους, όμως εκείνη την ημέρα, έχουν κρέατα, όπως το αρνί, το κατσίκι και το κοκορέτσι. Ιδανικά λοιπόν προτείνουμε ερυθρά κρασιά.
Σίγουρα, ιδανική επιλογή είναι το Ξινόμαυρο ή ένα καλό Barolo (Nebbiolo) λόγω της υψηλής οξύτητας και τανινών, των γήινων αρωμάτων, της βοτανικότητας και του μπαχαρώδη χαρακτήρα που έρχονται σε ιδανική ισορροπία και τέλεια γευστική απόλαυση με τα λιπαρά στοιχεία του κρέατος.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε πολλά μπαχαρικά, πιπέρια και μπαχάρι τότε θα ταίριαζε ένα Syrah ή ένα Cabernet Sauvignon, ενώ εάν αποφασίσουμε να ψήσουμε το αρνί ή το κατσίκι στο φούρνο τότε ένα Αγιωργίτικο με σώμα και καλά ενσωματωμένα τα αρώματα του βαρελιού και τον τυπικό χαρακτήρα αρωμάτων φρούτων, όπως δαμάσκηνο και βατόμουρο, θα είναι ιδανικό.

Το τραπέζι σιγά σιγά ολοκληρώνεται και σειρά έχουν τα γλυκά, τα φρούτα και τα παγωτά. Ένα γλυκό Μοσχάτο είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να ολοκληρώσετε ιδανικά το γιορτινό αυτό τραπέζι.

Με τη σειρά της η Cava WineLaw σας εύχεται Καλό Πάσχα, να περάσετε ευχάριστα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να παραμείνετε υγιείς.

 

  

Γιάννης Κωνσταντίνος, W.S.E.T. 3rdLevel