Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας. Την ημέρα αυτή, διαχρονικά σταματάμε για μία μέρα τη νηστεία της Σαρακοστής, και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε ψάρι, και πιο συγκεκριμένα μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

Ο τηγανιτός μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά, που συνηθίζεται σε όλη την Ελλάδα, ταιριάζει ιδανικά με τα λευκά κρασιά. Ποικιλίες, όπως Ασύρτικο και Ρομπόλα μοιάζουν ιδανικές επιλογές με ψάρια, καθώς προσφέρουν αρκετό σώμα και υψηλή οξύτητα που ισορροπεί ιδανικά τη λιπαρότητα που προέρχεται από το τηγάνισμα του ψαριού. Χαρακτηρίζονται από λεμονάτη επίγευση, αλμύρα και ορυκτές νότες. Οι καλύτερες ασφαλώς επιλογές είναι ένα Ασύρτικο και μια Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Πολύ καλές επιλογές για το τραπέζι αυτής της ημέρας είναι και ορισμένες διεθνής ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Chardonnay και Viognier.

Πολλοί παραμένουν πιστοί στην παραδοσιακή ρετσίνα και η αλήθεια είναι πως μια πολύ καλή premium εκδοχή ρετσίνας από Ασύρτικο, όπως Το Δάκρυ του Πεύκου, ή ο Αφρός του Κεχρή, είναι εξαιρετικές επιλογές που ταιριάζουν ιδανικά με τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.

Προτάσεις WINELAW για την ημέρα της ορθοδοξίας 

 


Artemis Karamolegos Π.Ο.Π. Σαντορίνη, Ασύρτικο

Santo Wines Π.Ο.Π. Σαντορίνη, Ασύρτικο

Μικρά Θηρά Σαντορίνη Π.Ο.Π. Σαντορίνη, Ασύρτικο

Santo Wines Τσέλεπος Λαούδια Π.Ο.Π. Σαντορίνη, Ασύρτικο

Κτήμα Μιχαηλίδη Κλειδί Ασύρτικο Π.Γ.Ε. Δράμας

Κτήμα Βουρβουκέλη Ασύρτικο Π.Γ.Ε Άβδηρα

Πετρακόπουλος Π.Ο.Π. Ρομπόλα Κεφαλληνίας, Ρομπόλα

Σκλάβος Vino di Sasso Π.Ο.Π. Ρομπόλα Κεφαλληνίας

Κτήμα Καριπίδη Sauvignon Blanc

Κτήμα Γεροβασιλείου Chardonnay

Κτήμα Γεροβασιλείου Viognier

Κεχρής Δάκρυ του Πέυκου, Ασύρτικο

Κεχρής Αφρός

Villa Maria Sauvignon Blanc Marlborough

Rafael Palacios As Sortes Val Do Bidei Godello Val de orras

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ - ΥΛΗ 35 ΑΣΥΡΤΙΚΟ ORANGE